Preporodićete je skroz: Od ovoga kosa neće opadati i rašće kao luda

Potrebno je razrediti ga u neutralnom ulju

Sa problemom opadanja kose se mnogi suočavaju.

A na tržištu je prisutan veliki broj preparata za sprečavanje opadanja.

Međutim, homeopatski lekovi su sve popularniji.

A među njima se posebno izdvaja ulje ruzmarina i to zahvaljujući sposobnosti da teme ostavlja čistim, uravnoteženim i stimulisanim.

Dodajte ulje ruzmarina u šampon
To je najjednostavniji način da ruzmarin uvrstite u svoju rutinu nege kose, a da ne morate svaki put da se setite da ga posebno nanesete. Dodajte oko 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina u bočicu šampona (ne po dlanu). Bočicu dobro protresite i ukotrljaj između ruku nekoliko puta da biste bili sigurni da se sve dobro sjedinilo, a zatim šamponirajte kao i obično.

Prepustite se masaži temena sa uljem ruzmarina
Kao i sva eterična ulja, ruzmarin je potrebno razrediti u neutralnom ulju kao što je kokosovo, bademovo, arganovo, avokado, maslinovo, ili jojobino pre nego ga budete koristili na koži. Nekoliko kapi ulja ruzmarina pomešajte sa baznim uljem na dlanu i nanesite na teme vrhovima prstiju ili bočicom sa raspršivačem.

Ostavite preko noći ili tokom dana, a zatim obavezno temeljno operite šamponom – ulje se nikada ne sme ostavljati na temenu duže od jednog dana da ne bi podstaklo rast bakterija.

Napravite koncentrat ruzmarina
Drevni lek mnogih svetskih kultura – biljni koncentrati su izvrsna su alternativa uljima ako vam je kosa tanka, osetljiva, ili vaša koža reaguje na eterična ulja. Uzmite nekoliko stabljika svežeg ruzmarina i dodajte u šoljicu prokuvane, filtrirane, ili flaširane vode. Umočite ih na najmanje šest sati, iscedite i ulijte u bocu sa raspršivačem. Čuvajte u frižideru i prskajte po temenu svaki dan, usresređujući se na područja na kojima je gubitak kose posebno loš, i pazite da kosu pravilno perete onoliko često kao i obično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.