U trendu

Presađivanje kose – prednosti i mane

„Šta mislite o zahvatu presađivanja kose kod nas?

Iznad čela mi se proređuje kosa, kad stanem ispod sijalice to je očigledno, a danju se manje primećuje. Kosa mi je jako bitna, i teško mi pada to što nestaje.

Razmišljam da prebacim deo svojih dlaka na to područje.
Nauka je napredovala, uzima se sa potiljačnog dela, bez skalpela i rana, robotom folikul po folikul, u lokalnoj anesteziji.

Valjda je 1 evro po dlaci cena.“ (snowtrooper)

  • Presađuju dlaku, kao kod lutke. Šta je sa lojnim, znojnim žlezdama? Šta je sa kapilarima? Ko i šta ih povezuje?
    Transplatirana kosa ne raste, jer nema uslova za to, već posle izvesnog vremena opadne, tako da je to čisto bacanje para. Zamisli sad, uzmu srce, i samo ga stave u grudni koš, a ne povežu krvne sudove i ostale stvari, pa očekuju da se oni sami povežu, izrastu… (Kiki_GNR)
  • To je novija FUE metoda, ima više klinika kod nas koje rade. Prve dlake iz prebačenih folikula ubrzo opadnu i onda sve miruje jedno 6 m, a posle toga kreću da rastu nove dlake koje su otporne na opadanje jer su iz potiljačnog dela sa kog muškarci ne ćelave. Postoji i FUT metoda, koja je prevaziđena, gde se pravi rez i skida deo kože glave pa iz njega vade folikuli… FUE je privlačna metoda, da se malo osveži i podmladi kosa, mada me brine kad ti obadaju, tj. sade te folikule, šta ako neka prljavština takođe uđe u dubinu… (mekflaj)
  • A folikul se pokida sa mreže kapilara gde je bio i šta onda? Samoregeneracija krvnih sudova?  Nije nego… Potrebno je samo malo znanja i logike, pa da se vidi šta je to, ali dok ima ovaca biće i onih što ih šišaju. (Kiki_GNR)
  • Ne igraj se sa glavom, bolje da je 100% tvoja nego da imaš kasnije problema zbog toga. Pokušaj prvo sa šamponima koji povećavaju volimen kose, neće porasti, ali ćeš bezbrižniji biti ispod sijalice. (snowtrooper)

Napišite i Vi šta mislite o ovome na Forumu Krstarice… 

1 komentar
  1. dragan10

    imam turcina prijatelja koji je presadio kosu u turskoj. 1000 eura za 10.000 vlasi ( 10 centi po vlasi) kosa mu normalno raste. kod presadjivanja je presadjivana kratka kosa koja je posle 2-3 meseca porasla. sada se normalno sisa.proslo je vec 2 godine i nema nikakvih problema. verovatno i ja idem

Napišite komentar