Pripremite se na vreme! Da li znate šta vam je potrebno za savršeno negovanu kožu ovog leta?

Sa dolaskom leta, mnogi od nas se raduju sunčanim danima, ali da li ste spremni za zaštitu svoje kože? Miljana Spaić, iskusna kozmetičarka, otkriva sve što treba da znate o pravilnoj nezi kože tokom leta, sprečavajući potencijalno nepopravljive posledice, piše blic.rs.

Ona naglašava da leti koža zahteva posebnu pažnju zbog čestih izlaganja suncu, soli i hloru, što može dovesti do niza problema poput suvoće, perutanja, tamnih fleka i povećane pojave bora. UV zraci mogu izazvati ozbiljna oštećenja DNK kože, smanjujući njenu elastičnost i čineći je podložnom prevremenom starenju.

Kako biste očuvali zdravlje svoje kože tokom leta, Spaić preporučuje nekoliko ključnih koraka. Prvo, redovno čišćenje kože je od suštinske važnosti, jer uklanja nečistoće i mrtve ćelije kože koje se nakupljaju na površini. Zatim sledi hidratacija, koja je posebno važna za obnavljanje izgubljene vlage i održavanje mekoće i glatkoće kože.

Piling tela i lica je takođe važan korak jer pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšava cirkulaciju. Nakon toga, toniranje kože pomaže u balansiranju pH vrednosti i priprema kožu za dalju negu. Serum i krema prilagođeni tipu kože su ključni za pravilnu hidrataciju i hranjenje kože esencijalnim hranljivim materijama.

Kada je reč o zaštiti od sunčevih zraka, Miljana Spaić ističe važnost korišćenja proizvoda sa odgovarajućim SPF-om. Ova zaštita ne samo da sprečava opekotine od sunca, već i smanjuje rizik od razvoja ozbiljnijih problema poput raka kože.

Saveti o pravilnoj nezi kože tokom leta trebaju biti deo svakodnevne rutine kako biste održali kožu zdravom, blistavom i zaštićenom. Vaša koža će vam biti zahvalna na uloženom trudu i pažnji!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.