U trendu

Recept za prirodnu kremu za ruke s kojom ćete uštedeti i tokom hladnih meseci imati meku kožu

Danas većina ljudi koristi kremu za lice, ali često zaboravljamo da koristimo kremu za ruke – sve dok ne bude kasno i koža ne počne da puca. Suva koža na rukama je veliki problem u hladnim mesecima, pogotovo što su ruke stalno izložene faktorima koji izazivaju ubrzano starenje i oštećenja kože na rukama.

Koža ruku je izložena spoljnim vremenskim faktorima koji je oštećuju, ali je često možemo oštetiti svojom nepažnjom. Pranje posuđa u toploj vodi ili grubo sušenje posle pranja su samo neke od navika koje mogu da izazovu ružne ruke, čak i u ranijim godinama života.

Poput lepih noktiju, negovane ruke odaju utisak sofisticiranosti. Na sreću, samo nekoliko minuta dnevno može da obezbedi meke i mladalačke ruke. Sve što vam treba je krema za ruke, a preporučljivo je da je nosite u torbi, držite je u kolima ako ste vozač ili na stolu, tako da se setimo da je nanesemo kada je vidimo.

Najbolja krema za ruke – recept

Ako se pitate koja je najbolja krema za ruke zimi, najbolja krema za suve ruke, najbolja krema za ruke protiv starenja i sl., sigurno ste isprobali razne kupovne kreme. Ako niste ljubitelj kupovnih krema ili se nikad ne setite da kupite kremu za ruke, sledeći recept osiguraće bogatu negu vašim rukama uz najkvalitetnije sastojke, prenosi Krenizdravo.hr.

Izrada sopstvene kreme jednostavnija je nego što ste mislili, a možete je rasporediti u nekoliko posudica i nositi svuada sa sobom. Kada je u pitanju najbolja krema za ruke, iskustva mnogih potvrđuju da je to ona koju izradite sami. U nastavku doznajte kako se radi prirodna krema za ruke.

Sastojci:

1/4 šoljice kokosovog ulja
1/8 šoljice shea maslaca
1/8 šoljice kakao maslaca
1 supena kašika bademovog ulja
5 – 10 kapi eteričnog ulja po izboru

Priprema

Kada ste sakupili sve sastojke, sipajte malo vode u lonac na laganoj vatri da napravite dupli kotao. U vodu u kojoj ćete topiti sastojke stavite staklenu ili keramičku posudu.

Kada se puter i ulja istope i sjedine, skinite tiganj sa vatre i umešajte eterična ulja. Preporučuje se upotreba eteričnog ulja lavande zbog njenog prijatnog mirisa i blagotvornog dejstva na kožu.

Zatim kremu sipajte u posude za skladištenje, najbolje od aluminijuma ili kvalitetnije plastike sa poklopcem na zavrtanje.

Ostavite posude nepokrivene dok se krema ne ohladi.

Rok trajanja ove prirodne kreme za ruke je šest meseci, tako da ne morate da brinete da će se krema pokvariti.

Važno je da kremu napravite od čistog pribora i da temeljno dezinfikujete posude za skladištenje pre nego što sipate kremu u njih.

Sve sastojke za pravljenje sopstvene prirodne kreme za ruke možete pronaći u biljnim apotekama, kao i u prodavnicama zdrave hrane i prirodne kozmetike. Sa ovim receptom možete da uštedite mnogo više na duži rok nego da kupujete kremu za ruke svakih nekoliko nedelja, a takođe i sprečite prerano starenje i pucanje kože na rukama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar