U trendu

Rešite se ispucalih peta za tili čas: Jedna namirnica je SPAS

Veoma lako.

Lepo vreme nam polako stiže, što znači da je vreme za sandale i papuče!

Ali, tu imamo mali problem – tokom zime, mali broj žena vodi računa o nezi stopala, što dovodi do isušivanja ovog osetljivog dela kože, i pucanja na petama, što izgleda jako ružno.

Ako ste odmah pomislili na neku skupocenu kremu, zaustavite se – treba vam samo limun!

Ova efikasna, ali malo poznata metoda jača je od svake kupovne kreme, jer kora ovog sjajnog agruma već nakon prvog tretmana značajno hidrira kožu i popravlja izgled ispucalih peta, jer je pun eteričnih ulja koja omekšavaju i obnavljaju oštećenu kožu.

Pored limuna, pripremite i par pamučnih čarapa i običnu hidratantnu kremu ili ulje, koje već koristite za negu tela.

Kako koristiti limun za negu ispucalih peta
Limun presecite na pola i iscedite sav sok, koji možete da upotrebite za limunadu ili slično, a za negu peta iskoristićete koru i malo pulpe koja će vam svakako ostati u kori i nakon ceđenja.

Pete stavite u kore koje su vam ostale nakon ceđenja, preko obujte čarape i ostavite da deluje bar pola sata. Možete držati i do sat vremena, ako želite. Skinite čarape i bićete oduševljeni rezultatima!

Primetićete da je koža peta omekšala, a ako se višak mrtve kože baš vidi, odstranite ga lagano prelazeći kamenom za pete. Nakon toga, nanesite na pete uobičajenu kremu ili ulje za negu tela.

Za najbolju rezultat i ako ima potrebe, ovaj tretman ponavljajte dva do tri puta nedeljno i vrlo brzo ćete biti spremne za obuću sa otvorenom petom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.