U trendu

SKANDINAVKE imaju najčistiju kožu, ovo je njihova TAJNA

Skandinavke su žene koje su oduvek odisale prirodnom lepotom i smirenošću. Ipak, ono što je izrazito upečatljivo kod njih jeste njihova koža, koja je uvek besprekorna, bez ikakvih akni ili kožnih problema. U nastavku otkrivamo tajne njihove nege i lepote.

Kozmetika lokalnog porekla

Možda nismo mogli svi da odrastemo u nekom danskom selu, okruženom bujnom prirodom punom antioksidansa i hranljivih sastojaka, ali ono što možemo jeste da biramo sastojke lokalnog porekla. Naš region pun je bogatih prirodnih resursa, birajte organske namirnice: sok od breze, suncokret, pečurke, med, lan…

Umirujući tretmani

Tretmani lica su ključni. Prvi je tretman očiju kamilicom, a drugi tretman parom lavande za celo lice. Možete ih isprobati kod kuće: namočite kesice čaja u hladnu vodu na minut-dva, stavite ih na područje oko očiju na oko 10 do 15 minuta, prije nego što započnete rutinu nijege kože.

Pojačajte cirkulaciju

U rutini lepote skandinavskih devojaka uobičajeno je da teže boljoj cirkulaciji kako bi poboljšale opšte zdravlje kože. To možete da uradite laganom masažom lica bademovim uljem prije pilinga, kako bi koža bila blistavija. Neka pokreti budu čvrsti i kružni, prema gore i ka spolja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.