U trendu

Skoro svi imamo ove navike, a ne znamo da nam skraćuju život!

Kad nam nešto pređe u naviku, onda to postaje sastavni deo našeg života

Ako jedete kasno uveče, to vam može povećati rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa II. Preslana hrana može uzrokovati probleme sa bubrezima i srcem te je jedan od najčešćih uzroka smrti povezanih sa ishranom.

Ne perete ruke dovoljno ili pravilno? Zbog toga ste podložniji bakterijama i virusima, a pravilna higijena ruku smanjila bi broj smrtnih slučajeva uzrokovanih bolestima koje se razvijaju bakterijama prenešenih prljavim rukama.

Ne koristite zubni konac? Trebali biste to uvrstiti u svakodnevnu naviku jer na taj način smanjujete broj bakterija u ustima, a upala zubnog mesa može uzrokovati zdravstvene probleme koji mogu skratiti život.

Ako grizete nokte, to je navika koja nije samo estetski odbojna već i rizična za zdravlje. Na taj način možete preneti bakterije iz grupe streptokoka ili stafilokoka. Bakterije mogu ući u krv i uzrokovati sepsu.

Ne možete odoleti, a da ne istisnete bubuljicu? Nemojte to raditi jer ćete na taj način ostaviti otvoren prostor bakterijama koje mogu na vašoj koži, ali i u tjelu, napraviti još većih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.