“Spas u zadnji čas”: 5 tajnih načina za korišćenje šampona za suvo pranje kose

Bilo da želite da održite frizuru, zamaskirate činjenicu da niste oprale kosu danima ili jednostavno date svojim uvojcima malo osveženja, šampon za suvo pranje kose spasiće vas u mnogim situacijama. Uz osnovne primene ovog šampona, koje su više-manje poznate, postoji još načina na koji možete da stvorite frizuru kakvu želite, prenosi portal 24sata.

1. Nanesite ga pre spavanja

Panika uglavnom nastaje kad ujutru shvatite da vam je kosa prljava. Ako vidite uveče da bi kosa ujutro mogla loše da vam izgleda, nanesite šampon za suvo pranje na kosu pre spavanja. Kosa za vreme sna se masti pa će ovaj šampon tokom noći apsorbirati mast, a kosa će ujutro izgledati čisto.

2. Povećava volumen kose

Čak i kad je kosa čista, stavljanje šampona za suvo pranje može dati kosi veći volumen. Potrebno je utrljati šampon u koren kose i potom prstima „pročešljati“ kosu podižući pramenove kose prema korenu. Šampon za suvo pranje povećaće volumen kose kod korena.

3. Stvara lepše talase

Ako želite savršene uvojke ili talase, potrebno je staviti šampon za suvo pranje na celu kosu. Šampon će sprečiti lepljenje i opuštanje uvojaka.

4. Zadržava ukosnice na mestu

Većina žena kada želi da zadrži ukosnice na mestu, stavi sprej sa lakom za kosu. Šampon za suvo pranje kose zadržaće ukosnice na mestu duže i učvrstiti ih u kosi. Čak i kada je kosa čista, ukosnice se neće pomaći sa svog mesta.

5. Olakšava menjanje frizure

Ponekad žene promene mišljenje o frizuri u poslednji čas. Šampon za suvo pranje savršen je u slučaju ako želite da promenite talase i izađete napolju sa ravnom kosom. Potrebno je samo da skinete sve ukosnice i gumice, nanesete šampon na kosu i pročešljate. U tren oka, kosa će biti ravna i glatka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.