U trendu

Sve blagodeti aloja vere: Odlična protiv upala i posekotina

Aloja vera našla svoju široku primenu i u kozmetičkim proizvodima. Ova biljka je međunarodno prepoznata kao izvor blagodeti za telo i kožu. Može se koristiti i u obliku pića, krema, maski za kosu i lice…

Aloja ima blagotvorno dejstvo na kožu, možete je nanositi i na manje posekotine i opekotine, a takođe pomaže i kod oštećene i ojedene kože.

Jedna od njenih velikih prednosti jeste što može da se koristi odmah, bez neke prethodne obrade i u potpunosti je bezbedna.

Želatinasta masa je odlična kao antiupalno sredstvo, a takođe i za hidrataciju. Ukoliko se redovno koristi, može pomoći u rešavanju raznih digestivnih problema, uključujući i sindrom iritiranih creva, kao i kolitis.

S obzirom na bogat sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina, pokazalo se da aloja vera dobro utiče na rast kose, a pomaže i u borbi protiv peruti.

Ukoliko se odlučite sami da je gajite, ne bi trebalo da imate bilo kakvih problema, s obzirom na to da odlično podnosi sve tipove vremena, pa i sušu. Stoga ne zahteva često zalivanje, a ni neko kvalitetnije zemljište. Bolje napreduje na toplim mestima, a možete je uzgajati i u saksijama i u bašti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar