Tajna prirodnog eksfoliranja: Zaboravite na ljuštenje kože nakon sunčanja

Zaboravite na ljuštenje kože – ovo je tajna prirodnog eksfoliranja.

Sunčanje može ostaviti neprijatne posledice na koži, poput blagih opekotina koje izazivaju crvenilo i ljuštenje kože. U ovim situacijama, pravilna nega je ključna za brz oporavak. Umesto da sami pokušavate da uklonite mrtvu kožu, dozvolite vašem telu da prirodno eksfolira.

Evo nekoliko korisnih saveta kako da to postignete:

1. Koristite hidratantne kreme

Iako je primamljivo ubrzati proces ljuštenja uklanjanjem kože rukama, to može usporiti regeneraciju. Najbolje je dozvoliti koži da se sama eksfolira i oslobodi mrtvih ćelija. Koristite hidratantne kreme i losione koji će nahraniti kožu. Med je takođe odličan prirodni hidratant.

2. Prirodni proces eksfolijacije

Proces eksfolijacije može trajati od dva do četiri dana nakon što crvenilo od opekotina nestane, ili čak do sedam dana, zavisno od težine opekotina. Nažalost, ljuštenje kože je neizbežno, ali pravilna nega može ubrzati oporavak. Redovno nanosite kreme sa zaštitnim faktorom kako biste izbegli buduće opekotine.

3. Negujte vašu kožu

Eksfolijacija je prirodan proces kojim vaše telo uklanja oštećene ćelije kože izazvane UV zracima. Možete ubrzati ovaj proces korišćenjem preparata koje već imate kod kuće. Hidratantne kreme i losioni će nahraniti kožu, a prirodni sastojci poput meda dodatno će pomoći u regeneraciji.

4. Prirodni preparati za brži oporavak

Osim hidratantnih krema, možete koristiti ovsene pahuljice natopljene mlekom za dodatnu hidrataciju i umirenje kože. Hladne obloge sa mlekom ili zeleni čaj mogu takođe pomoći. Natopite peškir u mleku ili zelenom čaju i stavite ga na pogođena mesta.

Dopustite svojoj koži da se prirodno oporavi od opekotina uz pomoć hidratantnih krema, prirodnih preparata i pravilne nege. Na taj način ćete omogućiti bržu regeneraciju i održati zdrav izgled kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.