U trendu

Tri decenije lepe kože

Za mnoge od nas, jutarnji izgled kože najavljuje kakav će nam dan biti. Kada ustanemo iz kreveta, pogledamo se u ogledalo i vidimo umorno lice sa podočnjacima od sinoćnje žurke, nove vidljive akne, sitne bore koje su se skoro pojavile, ili sveže glatko lice.
Da bismo vam pomogli da vaša koža što češće ima svež divan izgled, konsultovali smo vodeće dermatologe. Evo vodiča kroz četiri decenije vašeg života, da biste se uvek budile sa lepom kožom i osmehom na licu.
U dvadesetim godinama
Koristite blage proizvode i fokusirajte se na prevenciju. U ovom periodu nisu vam potrebne kreme protiv bora.
Čišćenje lica: ako imate normalnu kožu, potrebno je da je očistite samo pred spavanje. Ako vam je koža masna, koristite blagi tonik za čišćenje, a ako vam je koža suva, koristite mleko za čišćenje. Sve ove preparate možete kupiti u svakoj apoteci.
Preko dana možete koristiti hidratantnu kremu, koju treba naneti po licu i vratu.
U tridesetim godinama
U ovom periodu, čak i da ste dosad brižljivo negovali svoje lice, počećete da primećujete fine borice po licu, naročito oko očiju i usana.
Čišćenje lica: ujutru koristite sredstvo za čišćenje koje sadrži alfahidroksilne kiseline. Uveče koristite kremasto sredstvo za čišćenje.
Vaša hidratantna krema treba da sadrži antioksidante, poput zelenog ili belog čaja ili vitamina C, što će zaštititi vašu kožu od štetnog dejstva slobodnih radikala. Počnite da preko dana nanosite kremu za deo oko očiju. Ako imate problema sa tamnim podočnjacima, uzmite kremu sa vitaminom C.
Noćni tretman: kada uđete u tridesete godine, retinoid ili retinol nisu najbolja opcija, tako da je bolje da vaša noćna krema ne sadrži ovaj sastojak.
U četrdesetim godinama
Ona divna letovanja na plažama na koja ste išli tokom proteklih godina sada postaju vidljiva na vašoj koži. Šteta koju je sunce napravilo vidi se po crvenim tačkama, mrljama i neravninama na licu. Takođe, vaše lice je izgubilo malo sjaja.
Čišćenje lica: koristite kremasto sredstvo za čišćenje ujutru i uveče. Ono će vam više odgovarati od gela.
Za dan izaberite kreme sa kolagenom.
Noćni tretman: dobre su kreme sa retinoidom. Ako ih vaše lice ne može podneti svake večeri, koristite ih svake druge večeri. One smanjuju tamne mrlje i popravljaju štetu koju je sunce napravilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)