U trendu

Uštedite novac: Kako da izbelite zube prirodnim putem

Pre nego potrošite novac na tretmane u ordinacijama, isprobajte ovo kod kuće.

Zdravi zubi su odličan preduslov za lep osmeh, međutim, boja zuba često ume da pokvari utisak.

Ljudi se, složićete se, među prvim stvarima primetiti vaš osmeh, odnosno boju zuba, kako bi postigli lepu belinu, mnogi se podvrgavaju tretmanima izbeljivanja zuba.

Međutim, svako izbeljivanje oštećuje zubnu gleđ.

Možda bi bilo bolje da prvo pokušate sa prironim preparatima i receptima koji su vrlo jednostavni za pripremu, a njihova priprema ne košta mnogo.

Jabuke i jabukovo sirće
Za zdrave i lepe zube stomatolozi preporučuju jabuke. Takođe, jabukovo sirće pomaže u uklanjanju mrlja i izbjeljivanju zuba i ubija štetne bakterije u usnoj duplji.

U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i njime isperite usta, a zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svakog dana.

Limun
Visok nivo kiseline koju limun sadrži deluje kao prirodni izbeljivač.

Zube možete trljati limunovom korom dva do tri minuta, pa ih nakon desetak minuta isprati čistom vodom. Ne preporučuje se da tretman ponavljate više od dva puta nedeljno.

Dva puta nedeljno možete da koristite i sveže ceđeni limunov sok koji ćete pomešati sa istom količinom vode i nanositi na zube četkicom, a potom isprati vodom.

Banane
Kora od banane sadrži neke od esencijalnih minerala, kao što su kalijum, magnezijum i mangan koji prodiru u zube i pomažu u njihovom izbeljivanju.Korom od banane trljate zube dva minuta. Nakon petnaestak minuta zube operite pastom koju inače koristite. Ponavljajte ovaj proces dva do tri puta nedeljno. Nakon nekog vremena primetićete vidljivu razliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar