Uvek jedite ove namirnice i imaćete uvek besprekorne i zdrave nokte

Unutrašnja snaga za spoljašnju lepotu: Jedite uvek ove namirnice i ojačajte svoje nokte.

Nokti su naši pokazatelji zdravlja, a njihova snaga i lepota često su rezultat unutrašnjih procesa. Kao što kažu, lepota dolazi iznutra.

Vitamin B12 je ključan za zdrave nokte. Njegov nedostatak može uzrokovati promene u boji i teksturi noktiju. Sa druge strane, biotin, poznat kao vitamin B7, pokazao se kao blagotvoran za jačanje noktiju, a nalazi se u hrani poput žumanca, kvasca, avokada i orašastih plodova.

Osim vitamina B, minerali poput gvožđa i magnezijuma takođe su od suštinskog značaja za zdravlje noktiju. Nedostatak gvožđa može uzrokovati vertikalne linije duž nokta ili čak deformaciju ploče nokta. Da biste ojačali svoje nokte, potrebno je da unosite dovoljno gvožđa iz hrane kao što su meso, riba, jaja i zeleno povrće.

Ako primetite vertikalne linije duž noktiju, to može biti znak nedostatka magnezijuma. Ovaj mineral možete pronaći u brojnim namirnicama, uključujući orašaste plodove, banane, kinou i zeleno povrće.

Uz pravilnu ishranu i unos ovih ključnih hranljivih sastojaka, vaši nokti će zasijati snagom i lepotom, pokazujući svetu vašu unutrašnju harmoniju i vitalnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.