U trendu

Zaboravite SKUPE TRETMANE: Evo koje namirnice BRIŠU CELULIT

Umesto skupih kozmetičkih tretmana, pripremite se za kupaći kostim u poslednjem trenutku pamernim izborom namirnice
Najveći neprijatelj svih žena, posebno kada dođe vreme za kratku, letnju garderobu. Pored genetskih predispozicija, tipa cirkulacije i kože, prvenstveni uzrok pojave celulita je nezdrava ishrana. Kako bi ga se rešili, nije nužno kupovati skupe kreme i tretmane, već je potrebno napraviti red u svom tanjiru.

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mestu je slatki krompir, jedna od najhranljivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalija. NJegovi korenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, što je ključ uklanjanja celulita.

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mestu je slatki krompir…
Prokelj je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrže i indol-3-karbinol koja se u telu pretvara u di-indolil metan, DIM koji pomaže enzimima u jetri blokiranje proizvodnje štetnih čestica koje uništavaju kolagen.

Za kraj, superhrana – brokoli. Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemlečni izvor kalcijuma i alfa lipoične kiseline koja sprečava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga, koje zovemo celulit.

Naravno, potrebne su i ciljane vežbe za mišiće područja na kojima se nalazi celulit, pa kad sve to kombinujete zajedno, vaše noge će dobiti onaj izgled koji želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar