U trendu

Zašto je važno koristiti kvalitetnu pastu za zube?

Pasta za zube najbolje je sredstvo za njihovo čišćenje, očuvanje zdravlja i lepog, blistavog osmeha, i preduslov je za prijatan zadah. Iako većina ljudi veruje da je za neprijatan zadah glavni krivac želudac, najčešći je uzrok ipak loša i nepravilna higijena usne duplje i ostaci hrane koji se zadržavaju među zubima i ispod mostova ako se ne uklone.

Prati zube četkicom i kvalitetnom pastom za zube važno je za očuvanje zdravlja usne duplje iz više razloga. U našoj usnoj duplji živi više od 500.000 bakterija, a neke od njih pomoću hrane koja je ostala između zubi stvaraju plak i kiseline koje uništavaju zube i pogoduju nastanku karijesa, bolesti desni i gubitku zuba. Neke od bakterija koriste ostatke hrane kako bi stvorile molekule sumpora, što će rezultovato neprijatnim zadahom.

Paste su proizvedene da bi čistile zube i očuvale oralno zdravlje. Sastojci mogu da budu razni, ali jedan od najvažnijih svakako je fluor koji sprečava propadanje zuba i karijes.

Prema preporukama stomatologa, zube četkicom i pastom treba prati najmanje dva puta dnevno, a kako biste sproveli potpunu oralnu higijenu, očistite ih i zubnim koncem i vodicom za ispiranje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.