U trendu

Žene, eto nama večne mladosti: Trik koji briše do 20 godina sa lica

Pravi eliksir večne mladosti još uvek ne postoji, ali postoje načini da usporite starenje, kao i da učinite da vaše lice izgleda i do dve decenije mlađe.

Poznato je da su Kineskinje vrlo mladolike, kao i da izuzetno vode računa o tome na koji način neguju svoje lice i telo. Prvenstveno se služe prirodnim trikovima, zbog čega mnoge dame širom sveta „prepisuju“ njihova bjuti pravila i s razlogom ih nazivaju „eliksirom mladosti“.

Među trikovima koji će učiniti da izgledate i do 20 godina mlađe su i ove četiri tajne, koje Kineskinje redovno praktikuju.

1. Veganski dan

Kako bi ste izbacili toksine iz tela, tradicionalna kineska medicina savetuje da barem jednom nedeljno praktikujete vegansku ishranu. Tog dana treba zaobići meso, ali i mlečne proizvode.

2. Lotus čaj

Čaj od listova lotosa stimuliše izbacivanje viška tečnosti iz tela, kao i mršavljenje, a pomaže i kod stomačnih tegoba. Može se služiti i hladan i topao, a konzumira se pre obroka, na prazan stomak.

3. Tai chi gimnastika

Tai chi je tradicionalna kineska veština koja podrazumeva umetnost pokreta. Glavni principi su ravnoteža i nežnost, a u Kini smatraju da ova veština pomaže da uspostavite i telesni i duhovni balans.

4. Maska od kurkume

Maske za lice nezaobilazan su deo rutine Kineskinja, a maska od kurkume je posebno efikasna u borbi protiv starenja. Možete je kupiti gotovu, a možete je i sami napraviti kod kuće tako što ćete pomešati kurkumu sa jogurtom ili medom. Pre upotrebe se svakako posavetujte sa dermatologom, kako biste sprečili pojavu alergijskih reakcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)