U trendu

Ako imate problema sa erekcijom probajte ovo, bolje je od viagre i besplatno – odlično za srce i bez nuspojava

Prema novom istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine, postoji još nešto što biste trebali isprobati ako imate problema s erekcijom, a možete izbeći neugodne nuspojave Viagre. 

Borba s erektilnom disfunkcijom je teška, jer bezbrojni muškarci posvuda posežu za lekovima na recept – za malu pomoć u spavaćoj sobi.

Uticaj aerobnih vežbi na erektilnu disfunkciju
Za ovu studiju istraživači su želeli da znaju hoće li aerobna telovežba poboljšati erektilnu disfunkciju, s obzirom na to da je stanje često povezano sa srčanim problemima, upalom i suženim arterijama.

Aerobna telovežba može da pomogne kod sve tri stvari, pa su istraživači mislili da bi mogla pomoći i kod erektilne disfunkcije.

Kako bi to otkrili, prikupili su podatke o problemima s erekcijom iz 11 različitih studija, gledajući koji su oblici lečenja delovali – bilo da se radi o Viagri ili vežbanju.

Naravno, aerobna telovežba bila je gotovo jednako učinkovita kao i lek na recept, a dobro je napomenuti da je besplatna, dostupna, a jedina nuspojava je poboljšanje zdravlja.

Tačnije, akteri istraživanja koji su iskusili poboljšanu erektilnu disfunkciju u poređenju s kontrolnom grupom izvodili su 30 do 60 minuta aerobne vežbe – hodanje, vožnja bicikla, trčanje, plivanje, tri do pet puta sedmično.

Evo šta treba učiniti
Ako imate problema s erekcijom, ova bi otkrića trebala bi da budu dobra vest. Ne samo da je aerobna telesna vežba laka poput izlaska na kućna vrata i odlaska u šetnju, već se ne morate brinuti ni o kakvim nuspojavama koje biste mogli dobiti s lekom na recept.

– Pružaoci zdravstvenih usluga trebali bi razmotriti preporuku redovne aerobne vežbe kao niskorizične nefarmakološke terapije za muškarce koji imaju poteškoća s erekcijom – zaključili su autori studije.

Bez obzira započnete li rutinu trčanja, šetnje ili plivate u najbližoj teretani, prednosti aerobne vežbe su neusporedive. Ne samo da su izvrsne za zdravlje srca i opštu dobrobit, već bi mogle poboljšati i seksualni život, piše MBG.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)