U trendu

Ako su vas savladali virusi, ovo obavezno uzmite pred spavanje

Ovaj napitak se uzima neposredno pred spavanje inače nema dobro delovanje

Rumeni obrazi, mnogo smeha, prepričavanje zajedničkih doživljaja s prijateljima, najdivnije je kreiranje uspomena u kasnim popodnevnim satima uz one koje volite.

Svako ima svoju jedinstvenu tajnu kako bi čaša kuvanog vina ili kuvane rakije bila ukusna i očaravajuća. A još jedna dobra stvar, osim bogatog ukusa jest što postoji bezbroj varijacija na ovu temu. Možete se poigrati kreativnošću i svakoga puta napraviti bolju i zanimljiviju verziju kuvanog vina i rakije koju ćete poslužiti svojim prijateljima.

Ono što je najbolje od svega je da se Srbi kunu u kuvanu rakiju kao protiv gripa, za bolju cirkulaciju ali i za opuštanje.

Potrebno vam je: 4 supene kašike šećera, 250 ml meke rakije (10 do 12 gradi), 100 ml vode.

Priprema: U metalnu šerpicu ili džezvu stavite šećer da se karamelizuje, kada to postignete skinite sa ringle pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi.

Služiti toplo i to isključivo u društvu dobrih prijatelja jer se može desiti da vas ovaj čaj natera da kažete ono što trezni inače ne biste. Kako bi sprečili grip ili simptome prehlade, umotajte se u ćebe kako biste se preznojili.

Ako niste ljubitelj rakije, kuvano vino ima skoro isto dejstvo, ali sasvim drugačiji ukus.

Potrebno je: 500 ml crnog vina, 200 ml vode, 3 kašike šećera, pola kašićice cimeta i pola kašićice karanfilića.

U šerpicu stavite 200 ml vode, dodajte 3 kašike šećera, pola kašičice cimeta i pola kašićice karanfilića. Pustite da voda provri.

Kada provri dodajte 500 ml suvog crnog vina i čim se vino malo zagreje sklonite sa vatre.

Kako kuvano vino i kuvana rakija deluju?

Tajna je u preznojavanju. Preznojavanje kao terapija je veoma praktična i delotvorna jer sa njom regulišete telesnu temperaturu. Kada telesna temperatura raste, središnji nervni sistem alarmira žlezde zaduženje za znojenje da ispuštaju znoj, što rezultira rashlađivanjem tela.

Naravno, uvek ostaje napomena da ako koristite druge lekove i terapije, onda izbegavajte ovaj narodni lek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar