U trendu

Artritis – magnetne narukvice kao lek

Artritis predstavlja bolest od koje boluje veliki broj ljudi, zbog čega je proglašena jednom od najčešćih bolesti – pogotovo kada je reč o starijoj populaciji. Ipak, njena učestalost nije jedina briga, jer artritis izaziva i vrlo intenzivan i neprijatan bol.
Zbog toga naučnici neprekidno usavršavaju terapije i lekove koji se koriste za lečenje artritisa. Jedna od prilično jednostavnih metoda za borbu protiv artritisom izazvanog bola jeste upotreba malih naprava u vidu narukvica. Usled svoje efikasnosti, ovaj metoda lečenja je vrlo brzo postala izuzetno zastupljena na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država. Pa ipak, kada je reč o ovim narukvicama, još uvek je veliki broj pacijenata koji o ovoj metodi lečenja ne znaju ništa.
Šta treba znati kada je o ovim narukvicama reč?
Prva i osnovna stvar koju svaka osoba treba da zna jeste da postoje različite vrste narukvica.
Iznećemo neke informacije o magnetnim narukvicama kako bi zainteresovanim osobama postala što jasnija njihova upotreba.
Veoma dugo je za sam kredibilitet i efikasnost ovih narukvica garantovao veliki broj alternativnih lekara, kao i sama alternativna medicina. U proteklih nekoliko godina, čak je i medicina koji počiva na konvencionalnim (zapadnjačkim) principima počela u sve većoj meri da prihvata metode lečenja svojstvene isključivo alternativnoj medicini.
Ispitivanja magnetnih narukvica
U skorije vreme izvršeno je nekoliko naučnih istraživanja koja su potvrdila da upotreba magnetnih narukvica predstavlja jako efikasnu metodu kada je reč o lečenju artritisa. Jedno od takvih istraživanja sproveli su britanski naučnici koji su testirali upravo efikasnost ovih narukvica prilikom lečenja već pomenute bolesti. Po završetku dvenaestonedeljnog istraživanja, rezultati su otkrili da su magnentne narukvice u izuzetno velikoj meri pomogle prilikom umanjivanja bola kod osoba koje su ih nosile.
Jedino upozorenje odnosi se na jačinu magnetnog polja narukvica. Magnetne narukvice slabijeg intenziteta imale su slab efekat, kao i lažne narukvice (gotovo nikakav). Stoga se prilikom izbora narukvice opredelite uvek za one sa većom snagom – 170 do 200 megatesli.
Upotreba
Oblast koja se nalazi pod uticajem bola neprekidno ima slabu cirkulaciju krvi. Zbog toga dolazi i do manjka kiseonika. A u oblasti koja je pod uticajem artritisa može takođe doći do nagomilavanja kiselina, usled čega se postojeći polaritet može okarakterisati kao pozitivan. S druge strane, negativni, poznat i kao unipol magnet pomaže prilikom uravnotežavanja i regulisanja ovakvih promena.
Sam magnet poboljšava cirkulaciju, što direktno povećava i količinu kiseonika koja odlazi do oblasti zahvaćene artritisom i samim tim se upala smanjuje i dovodi pod kontrolu, a bol se smanjuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)