U trendu

Biblijski lek star 3.500 godina: Moćan čaj o kojem se malo u narodu zna

U Bibliji se maslinovo drvo spominje više od hiljadu puta, a iako je danas najpopularniji plod tog drveta sama maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito lekovito i lišće koje krije brojna lekovita svojstva, a najznačajniji spoj u listu masline je oleuropein koji poseduje izuzetno jako antibakterijsko svojstvo.

Maslinovim listom poboljšava se zdravstveno stanje u velikom broju bolesti:

Andenocephalitis
Difterija
Čir na želucu
Malarija
Botulizam
Ateroskleroza
Sindrom hroničnog umora
Herpes
Hepatitis B
Meningitis
Gripa
Tuberkuloza
Gonoreja
Upala pluća

Osim što vam pomaže u borbi protiv tih oboljenja, ovaj čaj će vam podići i nivo energije i ojačati vaš imuni sistem. Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite, a odličan je za koristiti nakon tretmana hemoterapije.

Sastojci

15-20 suhvog lišća masline
2-3 dl kipuće vode

Priprema

Listovi treba da budu prikupljeni u proleće i osušeni napolju. Kada se dobro osuše, stavite ih u teglu i čuvajte na hladnom mestu. Za ovaj čaj će vam biti potrebno 15-20 listova.

Stavite listove u kipuću vodu i kuvajte ih 10 minuta. Kad je gotovo, izvadite listove i pustite da se čaj ohladi oko 15 minuta.

Slobodno dodajte limunov sok ili med da obogatite ukus. Konzumirajte čaj uzatopno tokom nedelja i osetićete sve njegove prednosti, piše “Dnevno“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.