U trendu

Borba protiv ženskih problema: Ove biljke su ključne za miome, hormone i vaše zdravlje

Travarka Ranka Vladić otkriva svoje tajne u borbi protiv ženskih zdravstvenih problema. Hajdučka trava, virak, kantarion i žalfija su samo neki od saveznika koje preporučuje. Često su biljne terapije bile ključne u pobedi nad neplodnošću, hormonalnim poremećajima, tegobama u menopauzi, cistama, miomima.

Jedan od najpopularnijih recepata je sveža mlevena kopriva s medom. Ova moćna kombinacija pomaže i muškarcima i ženama. Oko dva kilograma sveže mlade koprive operite, otresite od vode i sameljite. Dodajte dobar domaći med u razmeri dva dela koprive – jedan deo meda. Promešajte, sipajte u staklene teglice, čuvajte u frižideru i svaki dan uzimajte dve-tri kašike

Trava virak, poznata i kao rosnica, pokazala se izuzetno efikasnom kod mioma na materici i produženog krvarenja. U kombinaciji s koprivom, ima moć smirivanja upala, otoka i smanjenja protoka krvi.

Pop Manić preporučuje macinu travu, poznatu kao očajnica, za lečenje neplodnosti. Ova biljka normalizuje lučenje polnih hormona i pomaže kod menstrualnih tegoba, ranica na materici i drugih ženskih bolesti.

Saradnja lekara klasične medicine i fitoterapeuta je presudna za uspešno lečenje. Poverenje između pacijenta i fitoterapeuta, zajedno s pridržavanjem uputstava o korišćenju čajeva, ishrane i načinu života, igraju bitnu ulogu u efikasnosti terapije.

(blic.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.