U trendu

Čaj od ove zaboravljene biljke je moćni antioksidans: Topi salo i blagotvorno utiče na zdravlje

Virak: Moćni saveznik za zdravlje žena!

Virak, snažan antioksidans, pruža brojne zdravstvene koristi za žene, posebno tokom menopauze. Ova izuzetna biljka, prepoznatljiva po svojim lepezastim listovima i sitnim zeleno-žutim cvetovima, krije mnoge blagodeti za žensko zdravlje.

Virak je nezamenjiv u fitoterapiji žena jer pomaže u regulisanju menstrualnog ciklusa, smanjenju obilnog krvarenja i ublažavanju simptoma PMS-a, kao što su grčevi, nadutost i promene raspoloženja. Fitosteroli prisutni u virku mogu pomoći u prirodnom balansiranju hormona, posebno kod žena u menopauzi.

Osim toga, virak je cenjen i u oblasti plodnosti, gde njegovi sastojci mogu pomoći u jačanju materice i poboljšanju tonusa materičnog tkiva, što je od koristi ženama koje pokušavaju da zatrudne ili se oporavljaju od porođaja.

U tradicionalnoj medicini, virak se koristi kao moćan antioksidans koji podstiče gubitak težine, smanjuje upale u telu i pozitivno utiče na različite gastrointestinalne tegobe. Takođe se koristi za lečenje vaginalnih infekcija, upala i iritacija.

Preporučuje se konzumiranje dve do tri šolje čaja od ove biljke dnevno. Punu kašičicu osušenih listova virka pomešajte sa 250 ml vrele vode. Ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, procedite i popijte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.