U trendu

Čudesna biljka ženama vraća mogućnost za POTOMSTVO (foto)

Konopljika je u narodu poznata kao biljka koja vraća hormone u ravnotežu.

Jedan od značajnih faktora za nastanak smanjene reproduktivne sposobnosti kod žena su hormonski poremećaji koji narušavaju menstrualni ciklus u kome se vrlo retko dešava ovulacija. Ovo je upravo jedan od razloga ženskog steriliteta, koji se može uspešno rešiti čajem od konopljike.

Praktično svi hormonski poremećaji u telu žene mogu da naruše finu hormonsku ravnotežu menstrualnog ciklusa i da utiču na proces ovulacije. Ipak, kao najčešći se beleže su sindrom policističnih jajnika, problemi sa povišenim vrednostima prolaktina, hormona koji stimuliše mlečne žlezde i poremećaji rada štitne žlezde.

Konopljika

Konopljika je u narodu poznata kao biljka koja vraća hormone u ravnotežu, te ukoliko je hormonski disbalans uzrok steriliteta, ova biljka može biti rešenje. Odlična je za lečenje policističnih jajnika i sadrži prolaktin koji podstiče ovulaciju.

Čaj se priprema od kašičice suve ili sveže biljke koja se prelije sa 200 mililitara ključale vode i ostavi poklopljeno oko 10 minuta. Čaj se pije nezaslađen, jednom dnevno, a pije se nekoliko meseci ili manje. Čaj se ne preporučuje kada ste u procesu vantelesne oplodnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.