Čuveni ruski „lek“ za čišćenje pluća: Za 5 minuta uklanja nataložen sekret , a sve sastojke već imate u kuhinji

Pluća se ponašaju kao sunđer, filtriraju svašta, od zagaženog vazduha, preko cigareta. Akumuliraju sluz, što može dovesti do ozbiljnih posledica. Nakupljanje šlajma i sluzi u plućima ne samo da je veoma neprijatno, već u težim slučajevima može da dovede do gušenja.

Kada se jednom zamaste plućne alveole, potreban je baš poseban lek da sanira taj problem.

Međutim, postoje domaći lekovi koji će pomoći da se ovaj organ sam pročisti, a jedan od najpopularnijih primenjuju Rusi vekovima.

Probajte ovaj prirodni preparat koji će pomoći da se izbaci sluz i koji će olakšati čišćenja bronhija. Posebno je delotvoran kod pušačkog kašlja.

Sastojci:

  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • manji komad svežeg korena đumbira (veličine 6-8 mm)
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašičica meda

Priprema:

Isecite đumbir na komade i stavite  u čašu vode. Prokuvajte i ostavite da se napitak ohladi. Kod jakog kašlja dodajte kokosovo ulje, jabukovo sirće i med. Ovu količinu popijte odjednom.

Domaći „lek“ za čišćenje bronhija i pluća pijte kada god osećate da otežano dišete.

Čaj od rosulje takođe ima lekovito dejstvo kod jakog kašlja, bronhitisa i upornog, takozvanog „magarećeg kašlja“. Ovaj čaj ima blago gorak ukus, pa se preporučuje da u njega dodate med. Da biste pojačali efekat, možete dodati nekoliko kapi tečnog ekstrakta ehinacee, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.