U trendu

Devojka otkrila kako je menstrualne bolove ublažila običnom, drvenom olovkom! (VIDEO)

Dok neke žene imaju samo blage menstrualne simptome, druge se svake četiri nedelje naoružaju termoforima i lekovima protiv bolova. Grčevi, kao i bolovi u trbuhu i leđima, zaista nas mogu izbaciti iz koloseka i možda čak i strpati u krevet na nekoliko dana.

Tiktokerka je odlučila da svojim pratiteljima otkrije lek: podelila je video u kojem pokazuje kako se menstrualna bol može ublažiti bez lekova. Sve što vam je potrebno jeste olovka.

Žena, koja se na TikToku naziva lessiamac, kune se u trik koji prikazuje u videu: uzme olovku u ruku i trlja kraj gumice o takozvanu Fossa triangularis, trouglasto udubljenje uz gornju ivicu ušne školjke. Ovo područje treba masirati minut malim kružnim pokretima – tada je red na drugo uho.

@lessiamac

Idk how, but it really works!! Try this!! #reducepain #periodpain #menstrualcramps #reduce #lifehacks #bestlifehack #forwomenonly

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Prema tiktokerki, to zapravo pomaže da se smanjiti menstrualna bol, ali i bol u celom telu. Čini se da ovaj trik nije potpuno apsurdan, uostalom, uho ima određene refleksne zone koje pritiskom pokreću reakcije u drugim delovima tela. Kao akupresurna metoda na uhu, stavljanje štipaljke takođe se smatra korisnim, pa zašto ne biste koristili i olovku?

Trik je pokrenuo entuzijazam na internetu

Video je lajkan već 1,5 miliona puta i vrlo je popularan. Mnogi njeni sledbenici i sami su isprobali trik i oduševljeni su. „Zaista deluje! Ovoga puta nisam morala da uzimam ibuprofen, a obično uzmem 10-15 tokom ciklusa“, napisala je jedna korisnica. „Doslovno ću baciti sve lekove, ovo mi je promenilo život“, oduševljeno je komentarisala druga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.