U trendu

Dodajte 1 stvar u zeleni čaj i posmatrajte šta se dešava sa vašim organizmom

Uz jedan dodatak zeleni čaj će postati najzdraviji napitak na svetu!

Uopšteno govoreći, svi čajevi su zdravi, a zeleni čaj inače važi za jedan od najzdravijih jer dobro deluje na opšte zdravlje. Kažu da ovaj čaj podstiče i mršavljenje, ali nutricionistkinja tvrdi da ako mu dodate samo jednu namirnicu, ovaj čaj će postati najzdraviji napitak na svetu.

„Najzdraviji biljni čaj koji možete da popijete je zeleni čaj proizveden od lišća čudesne kineske biljke Camellia sinensis jer sadrži dosta polifenola i antioksidansa“, kaže nutricionistkinja Dijana Minić.

Međutim, ona ističe da većina ljudi ne zna da dodavanjem limunovog soka u zeleni čaj može da se pojača delovanje katehina.

„Nedavno istraživanje je pokazalo da zeleni čaj sa limunom ima mnogo više katehina i polifenola nego sami zeleni čaj, koji već sadrži impresivan popis antioksidansa“, rekla je.

Pored toga što limun dodat u zeleni čaj pojačava dejstvo katehina, nutricionistkinja ističe da limun zbog kiseline koju sadrži pomaže organizmu da lakše asporbuje sve korisne sastojke.

Takođe, Minić kaže da je dobro upotrebiti i koru limuna jer i ona sadrži fitonutrijente salvestrol i limonen, koji imaju moćna antioksidativna dejstva.

„Redovnom konzumacijom zelenog čaja možete da poboljšate rad organizma i ublažite mnoge zdravstvene probleme, a ako dodate malo limunovog soka ili kore limuna, pojačaćete sva njegova dobra dejstva“, poručila je nutricionistkinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.