U trendu

Gimnastika za oči: Vežbe zbog kojih vam naočare više neće biti potrebne (video)

Mirzakarim Norbekov je čovek zahvaljujući kojem je ogroman broj ljudi širom sveta uspostavio svoj vid i zauvek se oslobodio naočara. Osnovni princip njegove metode je psihološko oslobađanje od navika smatrati sebe bolesnom, slabom, nemoćnom i nesigurnom osobom.

Ali, ne može se reći da se ova metoda oporavka vida zasniva isključivo na autosugestiji. Norbekov je razradio seriju vežbi koje daju odlične rezultate u lečenju kratkovidosti, dalekovidosti i astigmatizma.

Ali, izlečenje bolesti kao što su katarakta, glaukom, optička atrofija i makularna degeneracija ne treba očekivati, mada autor metode pokušava da dokaže efikasnost svoje metode i kod ovih oboljenja organa vida.

Izvodeći vežbe za oči po metodi Norbekova, neophodno je održavati mišiće : ispravljena ramena, ravna leđa i raditi sve sa osmehom i pozitivnim emocijama, piše Femina.

Ovu gimnastiku za oči autor preporučuje raditi u tri etapa: prva faza – izvođenje vežbi sa otvorenim očima, zatim- sa zatvorenim, i treća faza – mentalno ponavljanje.

U videu koji sledi videćete kako se pravilno izvode ove vežbe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.