U trendu

Glumica otvoreno o bolesti: Nikada ne potcenjujte umor

Glumica Suzana Petričević progovorila je o životnoj drami koju je proživela prošle jeseni, kada joj je dijagnostikovan karcinom dojke.

Suzana je u novembru prošle godine operisana, a nakon oporavka nedavno se vratila angažmanima u pozorištu. Ona je sada za magazin „Hello“ otkrila zašto je dugo krila kroz šta je prolazila, pa čak i od najbližih, i kakvi simptomi su je naterali da potraži pomoć lekara.

„Dosta sam aktivna i navikla sam da sve postižem, ali u aprilu sam osetila iznenadni umor, napade slabosti i pospanost. Naravno, pripisala sam ih proleću i krštenici. To je bila greška. Nikada ne zanemarujte simptome umora. Došlo je leto, odmor sa porodicom. Dolazim sa plaže, žurno utrčavam jer me čeka pripremanje večere za porodicu. Ulazim pod tuš i prvi put tada prelazim rukom preko male kvržice na samom dnu dojke. Pomislim rebro, uvek sam imala izražena rebra. Završim s tim i otrčim u kuhinju“, priča Suzana i nastavlja:

„Tek kada sam treći put napipala to ‘rebro’ rodila se sumnja. Prošlo je nekoliko dana na moru, bilo je divno, samo se javljala ta jedna loša pomisao, kratka i brza, i odmah druga, umirujuća, da ću za nekoliko dana biti u Beogradu i otići na pregled. Nikome ništa nisam govorila, nisam želela da ih uznemirim i pokvarim im letovanje. Sada se sebi smejem zboh toga, ali to sam ja.“

Kada je saznala za dijagnozu, prvo je pomislila na ćerku Teu.

„Nikada nisam imala jače osećanje majčinske brige za Teu ako se meni nešto desi. Moja ćerka, iako u braku i majka dvoje dece, veoma je mlada. Na pamet su mi padala uputstva koja treba da joj dam, pa se predomislim da joj ne bih otežavala. Noći su mi misli bile najgore, a danju, pred njima sam se ponašala kao da idem na operaciju krajnika. Za bolnicu sam se spremala kao da idem na kraći put, pa da nešto ne zaboravim. Nisam pokazivala emocije. Kažu da je to odbrambeni mehanizam. Kasnije su mi Tea i Petar rekli da dugo nisu ni shvatili šta se u stvari događa“, rekla je ona.

Operisana je 15. novembra. Tada joj je urađena operacija dojke i limfnog čvora ispod pazuha.

„Nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je posle buđenja lekar saopštio da su mi limfni čvorovi čisti, ali da ipak moramo da sačekamo histopatologiju. Njegova prognoza ipak je bila pozitivna. Tih 15 dana čekanja bili su mi najduži u životu“, otkriva Suzana, koja je trenutno na zračnoj terapiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.