U trendu

Izgleda suludo, ali deluje: Rešite se promuklosti uz pomoć ove bizarne stvarčice!

Vladaju virusi i teško da ćete u svojoj blizini pronaći osobu koja ne šmrče, ne kija, ili ne kašlje. A gde je kašalj, tu je i promuklost, jer svi znamo da je to neizbežno kada imunitet padne i kada nas neki od virusa uzme pod svoje.

Sećate li se jedne od omiljene aktivnosti kada ste bili dete? Ispijanje soka iz slamčice je oduvek bilo zabavno, pogotovo jer bismo onda, umesto da uvlačimo tečnost kroz nju, zapravo duvali u slamku i pravili balone. Kako se ispostavilo, upravo ta dečija igra je zapravo genijalan trik za promukli glas, ali i sjajna preventiva da ga ne izgubite ponovo.

Prema rečima stručnjaka, duvanje kroz slamku, koja se nalazi u nekoj tečnosti, zapravo je odlična prevencija za sve one koji su skloni gubitku glasa. Takođe, odličan je način da glas, ukoliko ste ga već izgubili, povratite. Na ovaj način vi vežbate umorne glasne žice, podstičete mišiće da rade bez nekog velikog naprezanja, što vraća glas.

Stručnjaci takođe kažu da ova tehnika nije nikakva novost i da se koristi već stotinama godina. Isprobajte sledeći put kad promuknete i dozvolite svojoj deci da to rade ponekad jer je dobro za glasne žice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.