U trendu

Je li vreme da isključite računar, ovo su znaci koji upozoravaju

Većina nas svakodnevno provodi vreme za računarom jednu trećinu dana, ako ne i više, uzmemo li u obzir gledanje u telefon. Kada satima gledate u ekran, od očiju se traži da obrade plavo svetlo i fokusiraju se na ono što vide, što dovodi do umora i naprezanja mišića.

Naredni znaci vam govore kako je vreme da s tim u vezi preduzmete nešto.

Glavobolja

Bol u predelu iza očiju je znak da je vid oštećen usled prekomernog boravka za ekranom. Isto važi i za migrene, pokazala je studija sprovedena na mladima prosječne starosti od 21 godinu.

Bolovi u leđima i vratu

Ovo je problem s kojim su se za vreme lokdauna svi susreli. Radili ste, verovatno, na raznima lokacijama u svom domu, od stola za kafu, kauča do kreveta. Ako radite bez pauza za istezanje, vaša kičma bi mogla biti ozbiljno oštećena, piše Azra.ba.

Otečene noge

Od stalnog sedenja u nogama nema cirkulacije krvi i nervi su utrnuti. Kada to osetite, morate ustati ili podići noge u vazduh, kako bi se krv pomerila.

Smanjena koncentracija

Stres i umor lako dovode do nemogućnosti koncentracije i zamagljivanja uma. Radi toga, odmaknite se od računara, nekoliko puta duboko udahnite iz dijafragme, hidrirajte se ili uradite neke jednostavne stvari koje će pomoći da vam se um očisti, a vid odmori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.