Jednostavan tretman: Pronašao je lek za jednu od najtežih bolesti

Doktor Pol Marik, stručnjak za intenzivnu negu iz savezne američke države Virdžinija, tvrdi da jedan jednostavan tretman može da spreči napredovanje sepse u organizmu, prenose mediji u inostranstvu.

Marik navodi da je infuzija sa ubrizganim vitaminom C, tijaminom i steroidima imala izvanredno dejstvo na pacijente koje je hitna pomoć dovezla u ovom potencijalno smrtonosnom stanju.

Doktor je izjavio za NPR da isprobao ovaj tretman kao poslednju očajničku meru da spase pacijenta dok je radio u jednoj bolnici u Norfolku, a na to ga je inspirisala jedna studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta „Virdžinija Komonvelt“.

„Primili smo 48-godišnju ženu kojoj su otkazali bubrezi. Otkazala su joj i pluća. Bilo mi je savršeno jasno da će da umre. U situacijama poput ove, počinjete da razmišljate van svojih okvira“, rekao je Marik.

Sledećeg dana doživeo je iznenađenje svog života. Pacijentkinja ne samo da je preživela, nego je puštena kući za dva dana, piše Independent.

Marik je na ovaj način do sada izlečio više od 150 pacijenata, a rezultate lečenja 47 osoba opisao je u studiji koja je objavljena u magazinu „Čest“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.