Jela je čen belog luka na prazan želudac, ono što joj se desilo iznenadilo i lekare

Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica na svetu, te se od davnina koristi kao prirodni antibiotik u narodnoj medicini.

Sadrži oko 200 aktivnih materija, u koncentrovanom obliku, a najviše ih ima u lukovici, mada se u ishrani koriste cvet, stabljika i listovi. Bogat je mineralima i vitaminima, a njegova moć je tolika da ubija veliki broj različitih bakterija i štiti od bolesti i infekcija.

Naš stari narod čuvao se od vampira zahvaljujući belom luku, i znamo da ga Italijani obožavaju. To je jedan od najmoćnijih boraca za naše zdravlje, a konzumiranjem belog luka na prazan stomak učinićete neverovatno čudo za vaš organizam.

Ako uzmete čeno belog luka na prazan želudac efekat je takav kao da ste uzeli dugotrajan protivotrov pre nego što biste uzeli neki otrov koji vam uopšte ne bi ni naškodio posle takve imuno zaštite.

Na taj način pripremate vaš stomak za toksine i bakterije koje ćete uzimati putem hrane kasnije tokom dana.

Dakle, ujutru kada ustanete treba da ga pojedete pre doručka, kako se ne bi ostala hrana mešala i asimilacirala hranjljive materije u belom luku.

Ako imate visok krvni pritisak, beli luk je eliksir – najlakši i najsigurniji način da držite krvni pritisak pod kontrolom.

Najbolje od svega je što ga uzimate jednom dnevno i nema nikakve nus pojave kao što je slučaj kod lekova.

Ovom moćnom namirnicom možete izlečiti i sprečiti upale, bilo koje vrste, a odličan je i u borbi sa artritisom.

Konzumiranjem belog luka na prazan stomak, ne samo da će vam pomoći u borbi protiv simptoma artritisa, već i protiv bolova u vezi sa tim.

Efikasno deluje i kao analgetik, te gasi sve moguće stanice koje mogu dovesti do zapaljenja u organizmu dok ublažava bol.

U slučaju da ste već žrtva neke od bakterija i gljivica, uzmite beli luk jednom dnevno i osećaćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana. Beli luk vas spašava od nevolja kroz koje vaše telo prolazi kad je pod dejstvom antibiotika.

Jača imunitet

Beli luk vam daje snagu. Jedan češalj belog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja

Pluća će vam se zahvaliti

Ovo su benefiti koji se često podcenjuju ili predvide. Beli luk je veoma koristan za pluća. Pomoćiće vam u prevenciji i lečenju respiratornih organa. Može čak da sprečiti upalu pluća, bronhtis, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.

I verovatno će vas iznenaditi i ovaj podatak da ima ogromnu moć u lečenju simptoma astme i tuberkoloze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.