U trendu

Kada vidite neverovatnu stvar koju radi telu, svako veče ćete na spavanje ići sa crnim lukom u čarapama

Posle ovoga ćete svake večeri na spavanje ići sa crnim lukom u čarapama

U kineskoj medicini veruje se da stopala predstavljaju direktan kontakt sa svim unutrašnjim organima, preko meridijana energije. Našim jezikom rečeno, na stopalima ima oko 7.000 nerbnih završetaka, a tim nervima ona su povezana sa svim organima.

Zato je idelana stvar stimulisati tačke na stopalima, na primer šetnjom bez obuće ili masažom.

Jedan od najboljih načina da se ovi nervni putevi, koji vode po čitavom organizmu, otvore, jeste baš pomoću luka. Ako želite da prečistite organizam a da ne morate ništa da radite (poput saune ili držanja dijete) jednostavno isecite crni luk na debele kolutove, stavite ih na tabane i preko obujte čarape. Naravno, niko ne očekuje da takvi šetate po ulici, već se ovo radi noću. Dok vi spavate, luk će da vam prečisti organizam.

Naime, poznato je da luk čisti kožu, jer ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina (ono zbog čega plačete kada sečete luk) u krvotoku može da učini čuda. Ako putem nervnih završetaka u stopalima uđe u krvotok, ova kiselina će prečistiti organe i krv, i poubijaće sve bakterije i bacile na koje naiđe.

Preporučuje se upotreba organskog luka, a stručnjaci naglašavaju da luk neće samo da vam pročisti organizam, već i vazduh. Iako ima neugodan miris, u staroj Engleskoj se upravo crni luk koristio za čišćenje vazduha od mikroba, kako ne bi došlo do širenja zaraza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.