U trendu

Kako izbaciti vodu iz uha? Evo nekoliko korisnih trikova za jedan od najgorih problema leti

Voda koja se zaglavi u uhu nakon plivanja ili tuširanja može biti neprijatna i potencijalno izazvati problem. Srećom, postoje sigurni načini za uklanjanje vode iz uha, a u nastavku donosimo neke od njih.

Metoda ispiranja toplom vodom

Ispiranje toplom vodom može biti efikasna metoda za uklanjanje vode iz uha. Nagnite glavu sa strane tako da vam zahvaćeno uho bude okrenuto prema dole. Nežno sipajte toplu vodu u uho pomoću štrcaljke ili pipete. Topla voda pomaže otapanju i ispiranju vode iz uha. Važno je da voda nije prevruća kako ne bi izazvala opekotine. Nakon ispiranja, nežno nagnite glavu na stranu i dopustite da voda iscuri iz uha.

Tehnika „Valsalva maneuver“

Valsalva maneuver“ je tehnika koja se koristi za izjednačavanje pritiska između uha i spoljnog okruženja i može pomoći u uklanjanju vode iz uha. Zatvorite usta, zadržite nozdrve i pokušajte da izdahnete kroz nos s naporom. Ovaj proces stvara pritisak koji može gurnuti vodu iz uha. Budite pažljivi i nežni prilikom izvođenja ove tehnike kako biste izbegli oštećenje bubne opne.

Kapi za uši

Kapi za uši koje su namenjene uklanjanju viška vode iz uha mogu biti efikasne. Takve kapi obično sadrže alkohol ili sirćetnu kiselinu koje pomažu u isparavanju vode. Kapnite nekoliko kapi takve tečnosti u zahvaćeno uho, nagnite glavu na stranu i dopustite da se tečnost zadrži u uhu nekoliko minuta pre nego što je ispustite.

Masaža spoljnog dela uha

Nežna masaža spoljnog dela uha može pomoći u podsticanju ispuštanja vode iz unutrašnjeg uha. Koristite nežne pokrete kako biste masirali oko ušnog kanala i potičite kretanje vode ka spolja. Ova tehnika može biti posebno korisna ako je voda zaglavljena dublje u uhu, prenosi Klik.hr.

Važno je napomenuti da kod ozbiljnijih problema s ušima, kao što su infekcije ili povrede, potrebno je konsultovati se s lekarom. Oni će moći da pruži odgovarajuću dijagnozu i preporuči odgovarajući tretman..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar