U trendu

Kako kokice utiču na zdravlje – muškarci će biti oduševljeni

Prva asocijacija na kokice su mnogima bioskop ili gledanje televizije, ali ova popularna grickalica nije samo ukusna, već ima i dobar uticaj na zdravlje.

Konstipacija

Kokice su zdrava grickalica, ako ih ne „upropastite“ stavljanjem previše soli. Sadrže dosta hranljivih vlakana, zbog čega pomažu da rešite problem konstipacije. Ako pojedete tri šolje kokica unećete 3,5 grama vlakana, a u jednoj porciji ima manje od 100 kalorija!

Jedino što je važno je da kokice budu spremljene na vrućem vazduhu, a ne pržene na ulju i sa mnogo soli jer u tom slučaju doprinose konstipaciji, a imaju i mnogo više kalorija.

Stres

Uživanje u kokicama doprinosi mentalnom stanju! Ova grickalica je bogata ugljenih hidratima i ima nizak glikemijski indeks, što dobro utiče na nivo serotonina i poboljšava raspoloženje. Kokice se smatraju složenim ugljenih hidratima, ali opet, ako su ispržene na ulju i mnogo posoljene, neće imati tako dobar efekat.

Plodnost

Kokice navodono povećavaju šansu za začeće! Naučnici tvrde da ova ukusna grickalica može da poboljša plodnost muškaraca tako što poboljšava cirkulaciju, a sve to zahvaljujući sastojku koji se zove arginin.

PMS

Ako vas u PMS-u sve nervira i iskočili biste iz sopstvene kože da možete, dobra vest je da bi kokice mogle da pomognu u ublažavanju ovih simptoma.

Kokice povećavaju nivo serotonina, hormona koji pomaže da se osećate dobro. Takođe, daju energiju posle koje nećete biti odmah gladni, što će takođe držati raspoloženje stabilnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)