U trendu

Kardiolozi predlažu da dodate ovaj začin u kafu i biće mnogo zdravija: Snižava pritisak i reguliše nivo šećera u krvi

Ispijanje kafe omiljeni je ritual većine ljudi. Mnogi ljudi ne mogu zamisliti početak dana bez šoljice kafe. Istraživanja kažu da kafa može pozitivno uticati na naše zdravlje, mada moramo biti umereni, a stručnjaci savetuju i dodavanje određenih začina u kafu kako bi se pojačali njeni pozitivni efekti.

„Kao i zrna kafe, kakao prah sadrži flavanole koji deluju protivupalno, opuštaju krvne sudove i poboljšavaju kontrolu šećera u krvi“, kaže dr Niki Bart, kardiolog prenosi Živim.hr.

Pokazalo se da flavanoli smanjuju upalu i poboljšavaju protok krvi, što može pozitivno uticati na zdravlje srca opuštajući krvne sudove, čime se snižava krvni pritisak. Kakao je snažan antioksidans i jedan od najboljih prirodnih izvora gvožđa, a ako ga dodate kafi, poboljšaćete kognitivne sposobnosti i dobro raspoloženje.

Pored kakaa, u kafu možete da dodate i đumbir.

Ovaj napitak je dobar način da iskoristite zdravstvene prednosti đumbira, koji je poznat kao snažan antioksidans, smiruje upale, stomačne probleme, bolove u mišićima, snižava holesterol i stimuliše varenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.