U trendu

Kažu da je ovaj čaj spas za artritis – proverite zašto

Leka za artritis još uvek nema, ali zato postoje načini kako da sami sebi olakšate situaciju i smanjite bolove. Jedan od načina je i ispijanje zečenog čaja, punog polifenola koji deluju kao antioksidanti i umiruju upale.

Bitno je naglasiti da se efekti zelenog čaja primete u kratkom vremenskom period. Naime, on sadrži katehine, prirodne sastojke koji utiču na sagorevanje masnoće. Takođe, velika količina materije EGCG (epigalokatehin galat) direktno utiče na ubrzavanje metabolizma.

Dakle, dok se nalazite u akutnom stanju, bitno je koristiti sve što može da smanji upalne procese. Inače, blagodeti zelenog čaja su poznati od davnina i koristi se za brojne tegobe, a najdelotvorniji je u izbacivanju toksina.

S druge strane, s obzirom na njegov sastav, ne treba preterivati sa zelenim čajem. Za početak, preporučuje se konzumiranje dve do tri šoljice zelenog čaja u toku dana, i to je količina koju ne bi trebalo da prekoračite. Zeleni čaj ne biste trebali piti na prazan želudac. Bitno je naglasiti da ga ne pijete vrelog, već da sačekate da se malo ohladi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.