U trendu

Kažu da je ovo ulje magično, a možete ga napraviti i sami

Sprečava oštećenja ćelija i štiti od slobodnih radikala

Napravite sami ulje od cimeta, pravi je izvor zdravlja.

Deluje antibakterijski, stimuliše imunitet, deluje protiv depresije, bolova, artritisa, poboljšava funkcije mozga i bubrega, rast kose…

Najveća potražnja za cimetom u Evropi bila je u srednjem veku, kada je postao osnovna namirnica trgovine između Bliskog istoka i Evrope. Osvojio je ceo svet svojim egzotičnim ukusom, a posebno zbog brojnih lekovitih svojstava. U stvari, može se reći da je to idealna kombinacija odličnog začina i prirodnog leka.

Potrebno je:

  • nekoliko štapića cimeta
  • čisto maslinovo ulje

Priprema:

Stavite cele štapiće cimeta u staklenu teglu. Prelijte čistim maslinovim uljem tako da ih potpuno potopite. Zatvorite posudu i ostavite je na sobnoj temperaturi tri nedelje. Dobro protresite svaki dan, a posle tri nedelje ulje procedite kroz gazu i sipajte u tamnu bocu. Nakon toga, ulje cimeta je spremno za upotrebu.
Vi sami odlučujete o broju štapića cimeta, ali najbolja je da tegla bude puna (najmanje do pola litre ulja). Što više cimeta stavite ulje će biti koncetrovanije. Ako ne možete da nađete štapiće cimeta, možete koristiti i cimet u prahu u odnosu 1:5 u odnosu na ulje (100 grama cimeta na pola litre ulja). Međutim, preporučuje se upotreba cimetovih štapića, jer zbog mlevenja cimet gubi mnoga lekovita svojstva.

Ulje cimeta ima odličan miris i ukus. Kombinacija lekovitog i zdravog maslinovog ulja, zajedno sa svim korisnim i lekovitim sastojcima cimeta, pravi je izvor zdravlja, kako za spoljašnju tako i za unutarnju upotrebu.

Cimetovo ulje je snažan antioksidant koji sprečava oštećenja i štiti ćelije od slobodnih radikala, za koje se zna da izazivaju najteže bolesti i starenje organizma. Deluje antibakterijski, stimuliše imunitet, deluje protiv depresije, bolova, artritisa, poboljšava funkcije mozga i bubrega, rast kose…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.