U trendu

Kurkuma topi salo i ubrzava metabolizam, ali samo oko se ovako priprema

Kurkuma je u stanju da oporavi celi organizam, a osim što jača imunitet, koristi se i za mršavljenje.

Na koji način je kurkuma povezana sa mršavljenjem?

Kod povećane količine masnog tkiva u telu se stvaraju upalni procesi. Snažne i povećane upale mogu da promene otpornost tkiva na insulin što telo podstiče da taloži sve više kalorija u obliku masnoća.

Glavni aktivni sastojak u kurkumi je kurkimun koji deluje na 2 načina:

– ima termogenetske efekte, te prirodnim putem povećava unutrašnju telesnu temperaturu. Time se ubrzava proces razgradnje hranjivih materija, a pre svega masnoća.

– kurkumin u kurkumi takođe ubrzava metabolizam, a samim time i probavu, te brzinu s kojom telo troši kalorije.

Kurkumin podstiče detoksikaciju jetre

Osim kurkumina, sinergija svih sastojaka koje kurkuma sadrži, utiče i na čišćenje celog tela, a pre svega jetre. Kako bi što lakše izgubili kilograme, bitno je da je naša jetra očišćena jer ima glavnu ulogu kod sagorevanja masnoća. Ako je jetra preopterećena, onda je njen rad usporen i samim tim i sagorevanje masnoća te gubitak kilograma.

Kako koristiti kurkumu

Upotreba kurkume je najjednostavnija ako je koristite kao začin. Posebno je preporučena u kombinaciji s pirinčem, lisnatim povrćem i mahunarkama. Osim toga, kurkuma se najbolje koristi zajedno s crvenim ili belim mesom.

Čaj od kurkume za brži metabolizam

Ako želite da ubrzate metabolizam i poboljšate probavu, te ubrzate gubitak kilograma možete to da postignete ako pijete čaj od kurkume minimalno 5 dana. Priprema ovog napitka je vrlo jednostavna.

Potrebno vam je samo ¾ kafene kašičice kurkume, 2 velike kašike domaćeg meda i 3 šoljice vode.

Kurkumu istopite u vodi i kuvajte je dok se količina vode ne smanji da bude dovoljno za 2 šoljice. Zatim procedite, dodajte med i po želji malo mleka i napitak je gotov.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)