U trendu

Lepog i mirisa i ukusa, a nema za šta nije lek

Kamilica se smatra jednom od najboljih za lečenje upale kože i sluzokože. Pomaže i kod opekotina, rana i čireva. Korisna je za klistiranje, ispiranje i ispiranje polnih organa i ojeda. Kamilica se upotrebljava i za ispiranje očiju, usta, nosa i ušiju, kao i svih osetljivih organa.

Takođe, preporučuje se i kod svih oboljenja creva i želuca, grčeva, upale debelog creva, nadutosti, kao i kod oboljenja bubrega, jetre i žuči, a pomaže i u lečenju nervnih oboljenja i reumatizma.

Istraživanja sprovedena u poslednjih pet godina pokazala su da kamilica pomaže i u ublažavanju osećaja teskobe i da se lakše utone u san. To je zato što kamilica sadrži apigenin, koji je flavonoid. A flavonoidi su hemijska jedinjenja koja biljkama daju boju i obiluju antioksidantima, pomažući telu u borbi protiv stresa.

Čaj od kamilice može biti i jedno od rešenja za menstrualne bolove, koje ima 93 odsto žena, a konzumiranje čaja od kamilice može biti jedno od rešenja za taj problem, jer ublažava bol i grčenje mišića.

Kamilica je dobra i za anksioznost jer, poboljšavajući san, opuštajući mišiće i smanjujući krvni pritisak, umiruje i razdražljivost. Kada nakon večere popijete šolju čaja od kamilice, možda ćete se osećati opuštenije i spremnije za spavanje nego kada to ne učinite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.