U trendu

Ljubičasti napitak koji će pokositi loše bakterije u telu

Zdravo se hraniti znači jesti kisele i alkalne namirnice u pravilnoj razmeri. U savremenoj ishrani međutim preovladava hrana koja u telu stvara kiselinu. Napitak „Ljubičasti raj“ pomoći će vam da smanjite kiselost i očistite tijelo od bakterija

Sok ili smoothie od sirovih sastojaka ne preporučuje se piti uveče jer telo neće imati dovoljno vremena da ih svari. Sirova hrana strogo je rezervisana za dan.

Uveče popijte čaj ili biljni napitak, a želite li nešto konkretnije, neka to bude domaća supa. Po hranjivom sadržaju domaće supice ne zaostaju mnogo za sokovima, ali telo će ih lakše apsorbovati.

Kako biste smanjili kiselost u telu, pomoći će i sok „Ljubičasti raj“ koji lako možete napraviti sami. Divni ukus anisa koji soku daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus deluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju, navodi dr. Stiven Domening, autor knjige Alkalni sokovi i smutiji.

Za pripremu soka koji će smanjiti kiselost u telu, odnosno delovati alkalno, najvažnije je da je voće zrelo..

Sastojci za sok „Ljubičasti raj“:

– ¼ malog crvenog kupusa
– 1 mali komorač
– 200 grama crnog ili crvenog grožđa
– 1 limun za posluživanje

Postupak:

1. Crvenom kupusu isecite beli koren i zatim ga, poprečno na listove, nasecite na krupnije komade. Stavite ih u sokovnik.
2. Komorač isecite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe.
3. Na kraju sipajte limunovog soka prema ukusu. Dobro promešajte i sipajte u čašu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.