U trendu

Ljudi sa ovom dijagnozom nikako ne bi trebali da jedu krastavce

Istoričari kažu da je krastavac star više od 6 hiljada godina, a došao nam je iz daleke Indije. U stvari, krastavac pripada porodici Cucurbitaceae i mi jedemo njegove plodove bukvalno zelene – nezrele.

Ali upravo ta nezrelost obezbeđuje prednost vitamina za krastavce, a starenjem krastavca gubi se i do 30 odsto vitamina i minerala.

Krastavci su 97 odsto vode, ali se tečnost smatra živom i zdravom. U svom sastavu, mineralne soli, koje su korisne za jetru, bubrege i srce. Krastavac je bogat vitaminima A, E, PP i C, manganom, molibdenom, magnezijumom, cinkom, bakrom, kalijumom, kalcijumom, folnom kiselinom, natrijumom, gvožđem, fosforom, hlorom, aluminijumom, fluorom, kobaltom i jodom.

Prednosti krastavca

Krastavci se široko koriste u kozmetičke svrhe. Maska od krastavca smanjuje natečenost, posvjetljuje kožu, hrani je vlagom, pomaže u uklanjanju pigmentacije, jača korijen kose.

Ko treba da bude oprezan

Svima koji imaju hronične bolesti gastrointestinalnog trakta, budite oprezni s primenom krastavaca, jer oni povećavaju kiselost želuca i mogu uzrokovati bol i nadutost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar