U trendu

Mesec dana je svaki dan konzumirala đumbir, evo što se dogodilo

Đumbir je moćna namirnica, koju mnogi nažalost retko ili uopšte ne konzumiraju. Oni koji ga koriste, to čine s vremena na vreme, kada osete znake prehlade. Ili ga dodaju u sok ili čaj kada se osete posebno umornim, ali on vam mnogo može pomoći sa celokupnim imunitetom i odbranom od virusa i to tokom cele godine, a svoje iskustvo konzumiranja soka od đumbira tokom mesec dana opisala je i novinarka Glamura, Meg Valters.

Kako je Meg navela, stalno je osećala umor i odlučila je da isproba sok koji je poslednjih godina postao vrlo popularan, pa ga redovno konzumiraju i mnoge poznate ličnosti.

“Bila sam u teškom stanju. Stalno umorna i kao da sam se ljuljala na ivici izgaranja. Budila sam se s glavoboljom. Pročitala sam intervju sa glumicom Anom Kendrik u kojem ona tvrdi da je “čarobni” sok đumbira zaista štitio od bolesti i održavao je u životu. I tako sam krenula da konzumiram đumbir“, rekla je Meg.

Počelo je, kaže, tako što je naručivala flašice napitka iz supermarketa. Ali, kada je izračunala koliko to košta, počela je sama da pravi napitak kod kuće.

“Kad je moj partner shvatio šta se događa, insistirao je da ga napravimo sami. U početku sam se brinula hoće li domaći napitak od đumbira imati isti sjajan ukus i glatku teksturu kao onaj kupljen u marketu. Međutim, pogrešila sam, jer i domaći je odličan. Partner je pronašao super jednostavan recept od tri sastojka koji, nakon što se dobro izmiksa i procedi, ima još bolji ukus“, ispričala je Meg.

Kako dalje navodi, tako je počela da pije sokove od đumbira, piše Glamour.

“Svako jutro sam iz frižidera uzimala dozu od 25 ml. Ponekad bih to polako pijuckala na putu na posao, a nekad sam čašicu ispijala kao tekilu. Ima nešto u soku đumbira zbog čega se odmah osećate zdravije. Bilo da je sve u mojoj glavi ili ne, sviđa mi se način na koji jedna doza trenutno čisti sinuse. Neću lagati, čašica đumbira može ostaviti za sobom vatreni osećaj u ustima, grlu i nosu, ali na dobar način“, nastavila je.

Ubrzo se počela da se oseća bolje, imala je više energije

“Tokom prve nedelje počela sam da primećujem da sam puna energije i manje umorna tokom dana. Ranije mi je obično energija opadala sredinom poslepodneva. Bila sam iznenađena dugotrajnim učinkom jedne doze đumbira. Do kraja prvog meseca od početka konzumiranja đumbira osećala sam se nekako nepobedivom, osećala sam se zdravije i bolje sam spavala.

Čak sam osetila da mi se raspoloženje popravilo kao rezultat povećanog nivoa energije“, otkrila je.

Mesec dana nakon svakodnevnog konzumiranja dnevne doze đumbira, otišla je u Kanadu na trodnevni odmor.

“Moj partner i ja smo jurili od mesta do mesta, nažalost, bez blendera i bez đumbira. Zanimljivo, moj nivo energije je palo i osećaj očišćenih sinusa je polako počeo da nestaje. Dakle, sok od đumbira sasvim menjaju stvari i zaista poboljšava naše zdravlje“, prenosi Nova.rs.

Recept za sok od đumbira od samo 3 sastojka:

  • 60g đumbira sa korom
  • 400ml svežeg soka od jabuke
  • sok od pola limuna

Priprema:

Isecite đumbir na male kockice. Sipajte u blender sa sokom od jabuke i limuna i blendajte nekoliko minuta dok ne postane glatko.

Stavite veoma fino sito na bokal. Takođe možete obložiti obično sito sa komadom muslina ili čistom, tankom kuhinjskom krpom. Sipajte sok u cediljku i ostavite da se ocedi, a zatim pritisnite preostalu pulpu zadnjom stranom kutlače dok se ne iscedi potpuno sav sok. Ako koristite krpu, okrenite da iscedite sav sok. Popijte odmah ili sipajte u flašu. Držite u frižideru do četiri dana. Dobro protresite pre serviranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.