Moćniji od analgetika: Neverovatan prah koji otklanja bol za 2 minute

Svi već znamo lekovita svojstva sode bikarbone, ali da li znate da postoji prah koji je jači, moćniji i bolji?

Kako prenosi minimagazin.info, reč je o mineralu koji se prirodno nalazi u našem tijelu, tačnije o njegovoj soli – magnezijum hloridu. Čak 300 hemijskih procesa u telu zahteva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana. Ove količine iznose 170 mg dnevno za decu, 280 mg dnevno za žene, 350 mg dnevno za trudnice, dojilje i muškarce.

Ima bezbroj benefita za naš organizam, ali ovo su stanja i bolesti gde se pokazao najboljim: poboljšava zdravlje kostiju, reguliše nivo energije, pospešuje apsorpciju vitamina D, ubrzava zaceljivanje rana, ublažava upale, stimuliše cirkulaciju, snižava rizik od dijabetesa. Ovaj mineral možete da unesete i preko kože, a to ćete učiniti ako napravite svoj losion od magnezijum hlorida.

Potrebno vam je 50 ml prokuvane vode i 100 grama magnezijum hlorida. Sve što treba da uradite jeste da pomešate vodu sa ovim moćnim prahom, ostavite da se ohladi i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete da se oslobodite bolova u kostima i mišićima – utrljajte losion na bolno mesto i sačekajte dva do tri munuta. Bićete oduševljeni rezultatom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.