U trendu

Moćniji od belog luka: Ovo je najjači prirodni antibiotik

Prevencija je ključ borbe protiv virusnih infekcija, posebno u vreme globalne pandemije. Jak imunitet je ključan za zdravlje svakog čoveka, a imunitet se najbolje može ojačati i osloniti na prirodne preparate s antivirusnim, antibakterijskim i antigljivičnim delovanjem.

Neracionalna upotreba antibiotika dovodi do stvaranja imuniteta na ovu vrstu medicinskih preparata. Osim toga, antibiotici i sintetički lekovi te vrste ne deluju na viruse i besmisleno je uzimati ih u slučaju virusnih prehlada i gripa. Danas postoji samo nekoliko sintetičkih lekova protiv virusa, ali svi izazivaju nuspojave koje narušavaju zdravlje, a u prirodi postoji mnoštvo biljaka koje istovremeno deluju antivirusno.

Echinacea

Echinacea je biljka koja se od davnina koristila u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija i često se naziva prirodnim antibiotikom. Deluje tako što povećava odbrambenu sposobnost organizma, stimulišući proizvodnju antitela, makrofoga i leukocita koji predstavlja štit od infektivnih agenasa. Pokazuje antiupalno, antigljivično i antiseptičko delovanje. Ima najsnažniji imunomodulatorni efekt na sve ćelije i tkiva našeg tela.

Echinacea stimuliše odbrambeni sistem tela, povećava proizvodnju belih krvnih zrnaca i povećava njihovu aktivnost. Konzumiranje echinacee ima snažan preventivni uticaj na organizam i povećava otpornost na patogene bakterije i viruse. Fenolske materije i tanini, koji se nalaze u biljci, imaju antimikrobno, antiseptičko i analgetsko delovanje.

Glikoproteini, saponini, biometali i vitamini imaju antivirusno i imunostimulišuće delovanje. Ubrzava zarastanje rana tako što stimuliše proizvodnju tkiva. Sadrži flavonoide, moćne antioksidanse koji sprečavaju oštećenje ćelija.

Dodatno utiče na jačanje organizma. Deluje tako što pomaže organizmu da se prilagodi na uslove životne sredine, daje snagu i otklanja osećaj umora i malaksalosti. Deluje povoljno na gastrointestinalni trakt, gde olakšava probavu, pomaže kod zatvora, gastritisa i crevnih infekcija, prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar