U trendu

Moćnu žuta pasta po receptu italijanskih baka otklanja i najupornije upale! (VIDEO)

Kurkuma je jedan od najpopularnijih začina na svetu. Ljudi širom sveta koriste ovu biljku u kuvanju zbog njenog jedinstvenog ukusa, ali se već vekovima koristi u alternativnoj medicini. Najčešće se uzima za probavne smetnje, rane, probleme sa želucem, manje posekotine i povrede mišića i zglobova, a naravno da je važno da je uzimate uz konsultaciju sa lekarom i da ne preterujete.

Prirodna pasta od kurkume i đumbira pomoći će vam da se rešite upalnih procesa u telu – italijanske bake su njome tretirale upale u organizmu, posebno bolove u zglobovma. Veoma je efikasna, a pravi se od kurkume, za koju se zna da ima protiv upalna dejstva, kao i od đumbira, za koji se zna da može smanjiti proizvodnju leukotriena koji podstiču upalu zglobova.

Ova dva sastojka su osnovna, a kada se doda biber, dodatno se podstiče apsorpcija kukurmina u kurkumi, kao i kokosovim uljem koje će pomoći da osetite sve blagodeti ovog lekovitog začina. Med se koristi kao antioksidativno i antibakterijsko sredstvo.

Sastojci za eliksir:

4 kašike kurkume

1 kašika đumbira

malo bibera

1 kašika meda

1 kašika kokosovog ulja

10 kašika vode

Kako se priprema?

U posudi pomešajte kurkumu, mleveni đumbir, biber, med, kokosovo ulje i vodu. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u sterilisanu teglu.

Kako se uzima

Pije se tako što jednu kašičicu paste pomešate sa mlekom. Možete da čuvate u frižideru mesec dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar