U trendu

Muči vas zubobolja? Ovi kućni lekovi je ublažavaju, bol nestaje preko noći

Zubobolja nikada nije bila prijatna, naročito ako se javi u vreme kada niste u mogućnosti da posetite zubara. Bez obzira što to nije trajno rešenje, dobro je znati šta vam može pomoći u ovakvim neprijatnim situacijama.

Brojnim prirodnim metodama moguće je ublažiti neprijatan bol koji mnogi najviše osećaju tokom noći kada miruju i kada više krvi dospe u područje gde vas boli.

Evo nekoliko saveta:

1. Zubobolju možete ublažiti mešanjem malo soli u toplu vodu. Neophodno je ispirati usta ovom tečnošću, ali je ne progutati. Posle nekoliko ispiranja, vreme do odlaska kod zubara će proći brže i sa manje bolova.

2. Lekovita kombinacija nane, valerijane i kantariona pomaže kod zubobolje. Pomešajte dve kesice čaja od nane i kantariona, dodajte nekoliko kapi valerijane i ostavite da odstoji 10 minuta. Da biste što pre otklonili bol, dobro je piti najmanje dve šoljice dnevno.

3. Menta je jedna od popularnijih namirnica kada je reč o rešavanju zubobolje, a osim što pomaže čaj od nane, deluje i ako suve listove kratko držite na bolnom mestu. Posle nekoliko minuta, sadržaj treba ispljunuti i ako se bol ponovo javi ponoviti postupak.

4. Možete si pomoći i kockicama leda koje ćete umotati u komad pamučne tkanine i staviti uz obraz. Posle kratkog vremena osećaćete se bolje.

5. Oblozi se mogu napraviti od leda, ali i od luka. Neophodno je iseckati luk da pusti sok i staviti ga u gazu ili papirnu maramicu koju ćete potom staviti na obraz. Otok bi uskoro trebalo da nestane kao i neprijatan bol.

6. Kod zubobolje pomaže i krastavac koji treba iseći na manje komade i potom naneti na mesto gde boli.

7. Svaki put kada vas zaboli zub i ne možete da odete kod zubara, kao lek koji će vas spasiti, pominje se i lekovita tečnost od kamilice. Skuvajte čaj i kada više nije vruć počnite da ispirate usta da biste se što pre oslobodili bolova.

Kada zub počne da boli, jasno je da odlazak stomatologu ne možete odlagati, ali dok to nije moguće, treba učiniti sve da ublažite neprijatno stanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar