Muka vam je? Pritisnite ovu tačku i sprečićete povraćanje (video)

Sigurno ste bili u situaciji da vam pripadne muka, a da pri sebi nemate neki lek koji bi vam olakšao tegobe. Dobra vest je da vam nije potreban lek, jer je tu akupresura.

Naime, bilo da vam je muka zbog prehlade ili vas muči mamurluk, pritiskanje tačke na unutrašnjoj strani nadlaktice, odmah ispod dlana, i taj potez vam pomoći da sprečite povraćanje.

Pronađite tačku P6 i pritisnite je palcem ili prstima. Njenom stimulacijom šalje se signal u mozak i telo počinje da luči određene neurotransmitere, kao što su serotonin, dopamin i endorfin.

Ti neurotransmiteri će promeniti hemiju u vašem organizmu i više vam neće biti muka niti će vam se povraćati.

Pogledajte video:

Akupresura je metoda tradicionalne kineske medicine (i jedna od metoda koja se koristi u fizioterapiji), pritiskanja prstima ili pomagalima u određene (akupresurne) tačke na telu u cilju pružanja pomoći sebi ili drugim osobama.

Naziv akupresura je zapadnog porekla, i u prevodu znači „ubadanje“, štipkanje i lupkanje prstima ili pomagalima u određene tačke (koje Kinezi nazivaju akupunkturne tačke) na telu. Akupresurom se po iskustvima tradicionalnej kineske medicine, uspostavlja ravnoteža životne energije (Či) odnosno bioenergije, što rezultuje izlečenjem ili saniranjem određenih bolesti, odnosno tegoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.