U trendu

Najjeftiniji lek za prehladu star je više od 100 godina: Svi ga imamo u kuhinji, a doktor dao tačne doze

„Lečenje“ prehlade i virusnih bolesti sodom bikarbonom bilo je popularno u Americi pre 100 godina. Mada se ovoj beli prah ne može svrstati u lekovita sredstva, dokazano je da pomaže kod brojnih problema, ne samo zdravstvenih.
Odavno je poznato da je održavanje uravnotežene pH krvi veoma važno za jak imunitet i zaštitu od bolesti. A jedno sigurno i jeftino sredstvo koje može u tome da pomogne jeste upravo soda bikarbona. Davne 1924. godine američki doktor Volni S. Čejni je u članku o medicinskoj upotrebi sode bikarbone opisao kako ona pomaže u zaštiti od prehlade i gripa.

Doktor Čejni je otkrio kako se kroz praksu pokazalo, a da je i sam imao dosta uspeha u „lečenju“ pacijenata sa prehladom i gripom sodom bikarbonom. Prema njegovim rečima, oni koji su alkalizovali telo retko su dobijali grip, a oni koji su se zarazili, ako bi odmah počeli sa „terapijom“, imali su blage simptome. A studije su pokazale i da su ljudi koji su uzimali sodu bikarbonu bili zaštićeniji od bolesti, dok su oni koji to nisu činili, češće bili bolesni. Nije isključio da se iza dijagnoza „prehlada“ i „grip“ kriju neke druge virusne prehlade.

Evo kako se prehlada i grip „leče“ sodom bikarbonom po dr Volniju S. Čejniju:

Dan 1: 6 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u intervalima od približno 2 sata.

Dan 2: 4 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u redovnim intervalima.

Dan 3: 2 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode ujutru i uveče, a zatim uzimajte 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode svakog jutra dok simptomi prehlade ne nestanu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.