U trendu

Najmoćniji sok protiv zapaljenja bubrega, pije se 30 minuta pre obroka

Pasulj je svima poznat u domaćoj kuhinji, čorbasti i prebranac, ali da li ste nekada probali sok od njega? Ukus će vas oduševiti – usudite se.

Svakodnevna konzumacija kuvanog pasulja povezana je sa nižom koncentracijom takozvanog lošeg (LDL) holesterola u krvi.

Podsećamo, pasulj se koristio još u drevnoj indijskoj ajurvedskoj i kineskoj medicini pre više od 3000 godina. Najstariji sačuvani tekstovi nam govore kako su iscelitelji koristili ekstrakte pasulja da smanje tremor kod pacijenata kako bi lečili stanje koje sada smatramo Parkinsonovom bolešću.

Sada istraživanja pokazuju da baršunasti pasulj sadrži jedinjenje koje se zove levodopa, lek koji se danas koristi za lečenje Parkinsonove bolesti. Levodopa pomaže u zaustavljanju tremora povećavajući dopaminske signale u delovima mozga koji kontrolišu kretanje.

No, usudite se da probate i sok od pasulja, postoji i način za to.

Potopite jednu šolju azuki pasulja u zrnu u pet šolja vode i ostavite da lagano ključa jedan sat. Zatim, odlijte vodu i skuvajte pasulj.

Voda koju ste odlili je – sok od azuki pasulja i koristite ga tako što pola čaše soka popijete 30 minuta pre obroka, kao lek za zapaljenje bubrega i za većinu bubrežnih bolesti. Uzimanje soka uz svaki obrok pospešuje stvaranje majčinog mleka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar